Ministrstvo je glede Počka prisluhnilo ljudem

Po tem, ko je državni prostorski načrt za osrednje vadišče Slovenske vojske Postojna v začetku leta močno razburil državljane na območju prizadetih občin, jih množično dvignil na javne obravnave, kjer so nanj oddali kar 640 pripomb in izzval množično podpisano peticijo za ukinitev streljanja na vadišču, je sredi tedna ministrica za obrambo predstavila spremenjen osnutek DPN-ja.

Tak je bil prvi osnutek DPN za vadišče, novi naj bi precej zmanjšal varovano območje.
Tak je bil prvi osnutek DPN za vadišče, novi naj bi precej zmanjšal varovano območje. 

POSTOJNA> Župani so bili z njim razmeroma zadovoljni.

Ministrica za obrambo je županom prizadetih občin sredi tedna predstavila spremenjen državni prostorski načrt, ki je nastal na podlagi pripomb, zbranih v prvi fazi. “Župani so se pozitivno odzvali, večino najbolj aktualnih zadev je Ministrstvo za obrambo upoštevalo in nadaljuje s proceduro,” so po sestanku sporočili z ministrstva. Župani pa ...

Streljanja z Bača na Poček ne bo

“Ministrstvo je jasno povedalo, da Počka ne bo ukinilo, ker je to edino vadišče slovenske vojske. Zato je to dejstvo smiselno sprejeti, ob tem pa se pogovoriti o motečih elementih,” je dejal bistriški župan Emil Rojc.

Ker so na sestanku dorekli tudi zadeve, ki so v DPN motile krajane Bača in okolice ter občino, Rojc popravljenemu DPN prikimava: “Naša občina je postavila nekaj pogojev: da se streljanje z Bača na Poček ne bi izvajalo, da se ne bi zapirala cesta Koritnice-Mašun; poleg tega je krajane motila širitev varnostnega območja,” je dejal Rojc in poudaril, da so z dogovorom na ministrstvu te tri težave odpravili.

MARICA URŠIČ ZUPAN

TINA M. VALENČIČ

Kaj o tem menijo tudi drugi župani, lahko preberete v ponedeljkovi tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano