Čemaževi dnevi so prerasli v Festival divje hrane
Po uspešnih Čemaževih dnevih so organizatorji vse bolj priljubljen kulinarični dogodek, ki je povezal gostince z Zelenega krasa, letos nadgradili v Festival divje hrane. Ta bo vrhunec doživel 18. maja s pop-up večerjo Divja hrana na krožniku v Parku vojaške zgodovine Pivka.

PIVKA, POSTOJNA > Štirje gostinci - Bistro Štorja, Ekoturizem Hudičevec, Oštarija Bolk in Florjan Žnidaršič - bodo med muzejskimi eksponati v paviljonu A Parka vojaške zgodovine Pivka postregli s 5-hodnim menijem na temo divje hrane. Na krožnikih gostov se bodo znašli drožburger, pita s ščuko in divjim zelenjem, čemažev raviol, divji ulov in sprehod po gozdu. Jedi bodo pospremila vrhunska izbrana vina iz Vipavske doline.
Tisti, ki bodo butični kulinarični dogodek za omejeno število gostov zamudili, pa bodo specialitete iz divje hrane v 3-hodnem meniju po enotni ceni 23 evrov lahko okušali med 11. in 25. majem v Bistroju Štorja in na Ekoturizmu Hudičevec.
Festivalsko dogajanje, ki ga pripravljajo RRA Zeleni kras, Društvo za gostinstvo in turizem Postojna ter Visit Postojna, se bo sicer začelo 11. maja z izobraževalno delavnico Užitne in divje rastline, ki jo bo pod kozolcem Toplarjem na Belskem vodil determinator svetovalec in poznavalec užitnih divjih rastlin in gob Jože Podboj.
Med 13. in 15. majem se bodo v Bistroju Perspektiva v Velikem Otoku zvrstile še tri izobraževalne delavnice za gostince. Na prvi delavnici Divja hrana s chefom Markom Pavčnikom bodo gostinci spoznavali divje rastline in njihovo uporabo v kuhinji. Naslednji dan bo o postopku obdelave in priprave divjačinskega mesa spregovoril lovec in kuharski mojster Matjaž Erzar. Zadnja delavnica s chefom Erikom Božičem pa bo posvečena trajnostni in rastlinski kulinariki znotraj rednih menijev.
Delavnice bodo za gostinske ponudnike z destinacije Zeleni kras brezplačne, so pa obvezne prijave na info@zelenikras.si.