Turistom zopet dovoljeno na Capri

Potem ko so italijanske oblasti v soboto zaradi pomanjkanja vode izdale prepoved turističnih obiskov otoka Capri, je turistom zopet dovoljeno na otok. V četrtek se je zgodila okvara vodovodne cevi na celini, ki Capri oskrbuje z vodo. Napako so uspeli odpraviti.

Capri Foto: Unsplash.com
Capri Foto: Unsplash.com

RIM > Župan otoka Capri Paolo Falco je dejal, da so odpravili tehnično težavo, ki je preprečevala dobavo vode na otok. V skladu z županovo odredbo je bil vstop na otok dovoljen le okoli 13.000 stalnim prebivalcem.

Oskrbo z vodo lokalnemu prebivalstvu sicer zagotavljajo lokalni rezervoarji, ki so se z omejenim dovajanjem vode s celine skoraj izčrpali. Na nekaterih odročnejših zahodnih predelih otoka vode v soboto že ni bilo več.

"Izredne razmere bi se z več tisoč turisti, ki dnevno prihajajo na Capri, še poslabšale," je ob izdaji prepovedi pojasnil Falco.

Po županovem ukazu so na italijanski celini nemudoma prenehali prodajati vozovnice za trajekte do Caprija. Ladje, ki so že plule proti otoku, pa so oblasti pozvale, naj se vrnejo na celino.


Najbolj brano