Openska in tržaška kavarna ponovno med najboljšimi v Italiji

Tudi letos je komisija revije Gambero rosso v svoj vodnik Bar d’Italia vključila opensko kavarno Vatta in kavarno San Marco.

Kavarna San Marco je v vodniku pristala drugo leto zapored. Foto: Reka Šav
Kavarna San Marco je v vodniku pristala drugo leto zapored. Foto: Reka Šav

TRST > Kavarna San Marco je v vodniku pristala drugo leto zapored kot simbol stoletne tradicije, ki je v koraku s časom. Pohvalili so še zlasti magično vzdušje prostorov in možnost sprehajanja med knjigami v tamkajšnji knjigarni. Tu prirejajo tudi razna srečanja, predstavitve knjig in druge dogodke. Presenetila pa jih je kakovost veganskih sladic in kulinarična ponudba s sezonskimi pridelki, pisanje revije povzema Primorski dnevnik.

Biser odličnosti pa je po mnenju revije Gambero rosso kavarna Vatta, ki je v vodnik vključen že vrsto let in kjer prisegajo na kakovost ponudbe in strežbe. Pohvalili so sladice in bezgov sladoled.

V obeh kavarnah so z odliko ocenili espresso in splošno ponudbo kavnih napitkov. Vodnik namreč izdaja revija v sodelovanju s podjetjem illycaffè, ki vsaki kavarni podeli še od eno do tri skodelice ter kavna zrna najboljši ponudbi. Obe kavarni na Tržaškem sta si zaslužili po tri skodelice in zrna, tako kot Caffè Torinese v Palmanovi, tretja kavarna v Furlaniji-Julijski krajini, vključena v vodnik.


Najbolj brano