Neurja v severni Italiji povzročila obsežno škodo

Vreme v Italiji ponovno povzroča težave. Tokrat je šlo za močnejša neurja, ki so na severu države v torek uničevala hiše, podirala drevesa in sprožala zemeljske plazove, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Nastalo je precej gmotne škode, smrtnih žrtev ali hujših poškodb pa ni bilo.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

SEVERNA ITALIJA > Neurje je poškodovalo več objektov v pokrajini Pordenone, zemeljski plazovi so blokirali ceste v Livignu blizu švicarske meje, v Dolomitih pa so izdali opozorilo o novi nevarnosti na ledeniku Marmolata.

V pokrajini Pordenone na severovzhodu dežele Furlanije-Julijske krajine so gasilci sporočili, da so bili zaposleni s čiščenjem cest in začasnimi popravili streh, ki jih je poškodovalo neurje.

Župan alpskega letovišča Canazei je odredil razširitev t.i. rdečega območja, ki prepoveduje dostop javnosti do območja v bližini ledenika Marmolata, zaradi bojazni, da se je več ledeniških razpok razširilo, so sporočile oblasti v avtonomni pokrajini Trento.

Medtem so v Bergamskih Alpah severovzhodno od Milana rešili 16 skavtov, ki so obtičali med nenadno točo in gosto meglo, ena deklica se je pri tem poškodovala. Vremenska ujma je poškodovala tudi vinograde in nasade lešnikov v pokrajini Cuneo v Piemontu, v Toskani pa so izdali oranžno opozorilo za neurje.


Najbolj brano