Zlata županska verižica Đeniu Zadkoviću

Novoizvoljeni piranski občinski svetniki so danes potrdili mandat novega župana Đenia Zadkovića. Poklicna podžupana sta postala Gabrijel Franca in Karlo Radovac, oba člana županove liste Gibanje za občino Piran. A brez zapletov danes ni šlo.

Župan Đenio Zadković in piranski občinski svetniki. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Župan Đenio Zadković in piranski občinski svetniki. Foto: Tomaž Primožič/FPA

PIRAN > Sejo je vodil najstarejši občinski svetnik Savo Radić, sledilo je potrjevanje svetniških mandatov in ugotovitev, da je bil za župansko funkcijo izvoljen Đenio Zadković, ki je tudi uradno prevzel štiriletno vodenje piranske občine. Novi prvi mož občine je podpisal slovesno prisego, nato pa so mu okoli vratu nadeli zlato župansko verižico.

Zapletlo se je, ko bi morali svetniki izbrati člane komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki bodo prihodnja štiri leta odločali o kadrovanju v javnih zavodih in nadzornih svetih. Po občinskem poslovniku bi morale biti v komisiji zastopane stranke glede na volilni izid, na kar je opozorila svetnica Meira Hot (SD) in dodala, da se ji zdi sestava komisije “nehigienična”, strinjala pa se je tudi Barbara Kožar (Levica). Vendar je obveljala sestava, ki jo je večina svetnikov tudi izglasovala. Komisijo sestavljajo člani Gibanja in liste Tomaža Gantarja Naš kraj, s katero bo Zadković očitno sestavil prihodnjo koalicijo. To so Dina Kolar, Karlo Radovac, Katja Blažič (vsi Gibanje za občino Piran), Robert Fakin (Naš kraj) in Barbara Zigante (predstavnica italijanske samoupravne skupnosti).

Đenio Zadković

župan občine Piran

“To ne pomeni, da bomo nastavljali svoje ljudi. Izbrali bomo najboljše kandidate, ki se bodo prijavili na razpise.”

“Glasovali smo in izglasovali takšno komisijo. To ne pomeni, da bomo nastavljali svoje ljudi. Izbrali bomo najboljše kandidate, ki se bodo prijavili na razpise, in glasovali,” je povedal Đenio Zadković.


Najbolj brano