Zbrali so več kot 2500 kosov otroških oblačil in obutve

Akcija Podarimo si otroška oblačila, ki jo je Lions club Koper v tednu otroka pripravil v sodelovanju z Osnovno šolo in Vrtcem Škofije, je presegel vsa pričakovanja.

 Foto: Jaka Jeraša
Foto: Jaka Jeraša

ŠKOFIJE > Na zbirnih mestih na Škofijah, na Radiu Capris, na OŠ Koper, OŠ Dušana Bordona ter na drugih koprskih šolah, se je v nekaj dneh nabralo ogromno, približno 2500 kosov rabljenih, a dobro ohranjenih otroških oblačil in obutve.

Poleg oblačil so zbrali tudi ogromno otroške obutve.

Lions club Koper na čelu s predsednikom Miho Gašperjem je v sodelovanju z osebjem šole in vrtca na Škofijah poskrbel, da je vsaka majčka, krilce, par hlač ali čevljev dobil svoje mesto v avli vrtca, kamor so v četrtek povabili ljudi, naj pridejo vzet, kar in kolikor potrebujejo. “Ni šlo zgolj za pomoč socialno ogroženim, akcija je bila namenjena prav vsem. Otroci oblačila hitro prerastejo. Tista še uporabna bi bilo škoda zavreči, predvsem z ekološkega vidika je prav, da čim dlje krožijo,” je ob zaključku akcije dejal Miha Gašper.

Predsednil Lions cluba Koper Miha Gašper (levo) se je z Lariso Štoka dogovoril, da bo preostanek oblačil prevzelo društvo Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki.

Približno 200 ljudi je v četrtek odneslo približno polovico zbranih oblačil. Kar je ostalo, je Lions club Koper v dogovoru z Lariso Štoka že oddal društvu Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki, ki bo poskrbelo, da bodo oblačila prišla v prave roke.


Najbolj brano