Vlada s posvetom v Kopru začela obisk v obalno-kraški regiji

Vlada je z delovnim posvetom v Pretorski palači v Kopru začela današnji obisk obalno-kraške statistične regije. Posvetu v Kopru sledijo ločeni programi predsednika vlade Janeza Janše ter ministrske ekipe. Regijski obisk bodo sklenili z javno tribuno o razvoju obalno-kraške regije, ki se bo začela ob 18. uri v Kobilarni Lipica.

 Foto: Tomaž Primožic/FPA
Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Obalno-kraška statistična regija po podatkih Statističnega urada obsega osem občin in dobrih tisoč kvadratnih kilometrov površin, s čimer je med manjšimi v državi. V letu 2019 je v regiji živelo šest odstotkov prebivalcev Slovenije.

Neto čisti dobiček vseh gospodarskih družb v regiji je v letu 2020 dosegel 113,45 milijona evrov, kar je 40,3 odstotka manj kot predlani. Zmanjšanje neto čistega dobička je bilo podobno kot drugod po državi.

Z denarjem iz različnih evropskih skladov se v obalno-kraški regiji trenutno izvaja 325 projektov, 245 projektov v okviru cilja naložbe za rast in delovna mesta v skupni vrednosti 106,78 milijona evrov in 80 projektov v okviru cilja evropsko teritorialno sodelovanje v skupni vrednosti 20,7 milijona evrov, so zapisali v brošuri na vladi ob obisku regije.


Najbolj brano