Vendarle dražji vrtec

Na včerajšnji občinski seji v Kopru so občinski svetniki vendarle potrdili dražje zneske programov predšolske vzgoje v javnih vrtcih. Na seji prejšnji mesec so to točko umaknili z dnevnega reda.

Obiskovanje koprskih javnih vrtcev bo dražje. Foto: Doris Bordon
Obiskovanje koprskih javnih vrtcev bo dražje. Foto: Doris Bordon

KOPER > Tokratno gradivo za sejo je bilo sicer identično prejšnjemu. Zneski na položnicah za starše bodo višji tudi za sto evrov. “Razlog za nujnost izračuna nove ekonomske cene je bistveno povišanje stroškov dela, rast cen življenjskih potrebščin, višji stroški energentov, materiala in živil,” podražitve utemeljujejo v koprski občinski upravi. Dodajajo, da se cene niso spremenile od marca leta 2019.

V povprečju se bo plačilo staršev za otroka prvega starostnega obdobja tako povišalo za 42,50 evra, za otroka drugega starostnega obdobja za 30,70 evra, za otroka, vključenega v oddelek tri do štiriletnih otrok, pa za 33,90 evra na mesec. Za dnevni program vrtca v oddelku prvega starostnega obdobja se bo cena iz 495 evrov dvignila na 599 evrov.

2031

otrok je vključenih v koprske vrtce

Večina staršev sicer plačuje bistveno nižje zneske, saj se po zakonu o vrtcih iz proračuna lokalne skupnosti pokriva razlika med ceno programov vrtcev in plačilom staršev, ki ga določi center za socialno delo.


Najbolj brano