Več informacij o podeželju

V koprskem zaledju so začeli nameščati posebne večjezične informacijske monitorje in table ob kulturnih znamenitostih, s katerimi nameravajo obiskovalce seznanjati s turističnimi zanimivostmi tamkajšnjih krajev.

V Sv. Antonu bo kmalu začel delovati informativni monitor s podatki o zaledju  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
V Sv. Antonu bo kmalu začel delovati informativni monitor s podatki o zaledju  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER> Projekt uresničujejo v okviru Lokalne akcijske skupine za območje občin Koper, Izola in Piran (LAS Istre) za leto 2010. MOK namerava postaviti 12 monitorjev in 50 informativnih tabel. Osem zunanjih monitorjev bo obiskovalce pričakalo v Sv. Antonu, Hrastovljah, pred Turistično informacijskim centrom (TIC) Ankaran, pred Vinakoprom, na koprski železniški in avtobusni postaji, na vrhu Slavnika ter v Rižani pred gostilno Cah. Štirje notranji monitorji bodo v prostorih TIC Ankaran in Hrastovlje. Na vseh bo mogoč dostop do spleta. Sicer pa se ta mesec, prav tako pod okriljem LAS Istre, končuje projekt o ureditvi tematskih poti po slovenski Istri, ki ga je MOK pred dvema letoma prijavila na javni razpis in za to dobila tudi evropski denar.

V okviru projekta so v zaledju očistili, uredili in označili 15 poti, od tega devet pešpoti, pet kolesarskih poti in učno pot ter oblikovali in namestili 20 informativnih tabel z opisi posameznih poti, za kar je poskrbelo Obalno planinsko društvo Koper. Informacijsko gradivo, od vodnikov po tematskih poteh do zgibank v slovenskem, italijanskem, angleškem in nemškem jeziku, je na voljo v TIC Koper.

NH


Najbolj brano