V temi so prižgali svetlobo

Na večernem sprehodu z baklami, ki so ga poimenovali Ne prižigaj luči v temi, so udeleženci opozorili na temačne in neosvetljene dele koprskega mestnega jedra.

 Foto: Denis Sabadin
Foto: Denis Sabadin

KOPER > Medtem ko je mesto Koper na obrobju presvetljeno zaradi vpliva Luke Koper in območja nakupovalnih središč, so ulice, prehodi in območja notranjosti mestnega jedra slabo ali popolnoma neosvetljeni Približno 40 sprehajalcev se je v četrtek na lastne oči prepričalo, da so takšni sprehodi neprijetni, nad čemer se pritožuje tudi vedno več lokalnih prebivalcev.

Presenetljivo se je izkazalo, da med najbolj neosvetljena območja ne spada Bošadraga, temveč drugi predeli, na primer Kettejeva ulica, Pobegova ulica, Ulica Agrarne reforme, podhod v Župančičevi ulici, kjer je tudi nastala fotografija ...

adi arhitekti Avtomatik Delovišča in KS Center, ki so bili organizatorji urbane akcije, bodo najbolj problematične in neosvetljene točke mesta zabeležili in označili na zemljevidu.

Tudi drugi prebivalci mesta in zainteresirana javnost jim v naslednjih tednih lahko posreduje opis kritičnih točk, nakar bo zemljevid predložen MO Koper kot osnova za izboljšanje osvetlitve v historičnem mestnem jedru Kopra.


Najbolj brano