V starem mestnem jedru Pirana znova urejajo promet

Odslej bo tudi staro mestno jedro v Piranu imelo svoje krožišče. Uredili so ga na samem vstopu na Tartinijev trg, da bi lokalni avtobusi za Lucijo in busek, ki brezplačno vozi na veliko parkirišče na Fornačah, laže obračali na postajališču in manj ovirali promet ob malem mandraču.

Krožišče iz nasprotne smeri ni označeno, zaradi česar je vožnja na tem delu Pirana zelo nevarna
Krožišče iz nasprotne smeri ni označeno, zaradi česar je vožnja na tem delu Pirana zelo nevarna 

PIRAN>Del so se lotili zadnji hip, tik pred glavno turistično sezono. A kot je moč videti na fotografijah, nestrokovno in predvsem zavajajoče za vse tiste, ki pridejo v mesto. Krožišče se globoko zajeda v Tartinijev trg in avtobusi ter ostala vozila, ki bodo vozila po pred nekaj leti obnovljenem tlaku, utegnejo tlakovce močno poškodovati. Tako kot je že poškodovan del, kjer so avtobusi doslej obračali in parkirali - kamnite plošče so popokane, dvignjene, dosedanje postajališče pa že nekaj časa kazi velik oljni madež.

Meščani Pirana in obiskovalci mesta, ki se z brezplačnim buskom vozijo na parkirišče na Fornačah, vedno znova bentijo nad tovrstnim prevozom. Busek je natlačen s potniki, saj omenjeno razdaljo premaguje le eden, četudi so odgovorni piranski možje ves čas obljubljali, da bosta vozila dva. Bojda je drugi na popravilu, potem ko je bil vse dolge zimske mesece parkiran na Fornačah. Še vedno pa tudi ne vozi ponoči. Med 23. uro in šesto zjutraj tako ni nobene povezave z mestom.

ZLATICA KASAL


Najbolj brano