V Piranu poziv lastnikom, naj uredijo svoje žive meje

Javno podjetje Okolje Piran je pozvalo lastnike, naj uredijo preveč bujno vegetacijo, ki se je razrasla ob javnih prometnih površinah.

Rok, do katerega imajo lastniki čas, da obrežejo preveč bujno 
vegetacijo, poteče 16. oktobra, nakar bodo začeli ukrepati redarji.  Foto: Vir: Okolje Piran
Rok, do katerega imajo lastniki čas, da obrežejo preveč bujno vegetacijo, poteče 16. oktobra, nakar bodo začeli ukrepati redarji.  Foto: Vir: Okolje Piran

PIRAN > Rok, do katerega imajo lastniki čas, da obrežejo preveč bujno vegetacijo, poteče 16. oktobra, nakar bo Okolje na pomoč poklicalo redarje. Poziv Okolja Piran je skladen z odlokom o čiščenju in urejanju ter posebni rabi javnih površin ter narekuje lastnikom, da morajo redno obrezovati žive meje, drevesa in grmičevje ter jih vzdrževati tako, da je zagotovljena čistoča in urejen videz okolja.

Okolje v svojem pozivu opozarja, da rastje ovira preglednost in zmanjšuje varnost udeležencev v prometu, otežuje odvoz odpadkov in povzroča škodo na delovnih vozilih.

Da bodo svoj zeleni rez pravilno pospravili, bo Okolje postavilo dodatne namenske zabojnike na petih lokacijah. V Portorožu bo zabojnik na parkirišču Kaštel 2 nad avtobusno postajo, v Luciji na utrjenem zemljišču pri Agrarii in na parkirišču nasproti zdravstvenega doma. Zabojnika bosta tudi na Letoviški poti ob rezervoarju za vodo, nasproti hišne številke 39 in na makadamskem parkirišču pri Marički.


Najbolj brano