V Koper ponovno po Piranski cesti?

Predstavniki Krajevne skupnosti Žusterna so predstavili pobudo, ki ponuja delno rešitev za koprsko prometno problematiko. Predlagajo, da bi ponovno omogočili vhod v Koper po Piranski cesti, s čimer bi razbremenili vhod v Koper pri priključku Slavček.

Vozila bi na krožišču na Piranski cesti lahko vstopila v Koper ali pa bi nadaljevala pot proti Žusterni in  Izoli  po stari cesti, menijo v KS Žusterna.
Vozila bi na krožišču na Piranski cesti lahko vstopila v Koper ali pa bi nadaljevala pot proti Žusterni in Izoli po stari cesti, menijo v KS Žusterna. 

KOPER> Ves promet iz smeri Žusterne proti Kopru poteka prek priključka Slavček (pri Vinakoper), zato se ob prometnih konicah tu naberejo kolone. Poleg vozil, ki prihajajo iz Žusterne, Izole in Portoroža, se tu priključujejo tudi vozila iz Olma, Prisoj, Markovca in Bertokov ter vozila iz notranjosti Slovenije ter Italije, opozarjajo v KS Žusterna.

Asfaltiranje Piranske ceste

V KS Žusterna predlagajo, da bi ponovno omogočili star vhod v Koper po Piranski cesti, in sicer tako, da bi manjši del starega cestišča pri delovišču predora Markovec asfaltirali, s čimer bi omogočili voznikom, ki prihajajo iz smeri Žusterne, da zavijejo proti Kopru. Ostala vozila bi uporabila sedanjo hitro cesto, zaradi česar bi promet iz Bertokov po bencinskem servisu na Bonifiki preusmerili na krožišče na Piranski cesti.

Po stari cesti tudi v Izolo

Vozila bi na krožišču na Piranski cesti lahko vstopila v Koper ali pa bi nadaljevala pot proti Žusterni in Izoli po stari cesti. Sedanja cesta, ki pelje od semedelskega mostu proti Žusterni, bi bila namenjena le vozilom, ki so namenjena na delovišče predora Markovec, so si zamislili v KS Žusterna.

Na novo bi morali asfaltirati manjši del ceste pri delovišču predora Markovec, “kar bi promet ustavilo za le nekaj ur, saj gre za malenkostna in cenovno sprejemljiva gradbena dela,” ocenjujejo v KS Žusterna in dodajajo, da bi s tem vsi krajani KS Žusterna, pa tudi ostali vozniki iz smeri iz Izole v Koper, lahko vstopili tudi po Piranski cesti, kar bi bistveno razbremenilo promet na mostu pri Slavčku.

Še pred začetkom turistične sezone

Predlagane spremembe bi bilo treba izvesti še pred začetkom turistične sezone, menijo v KS Žusterna. Predsednik KS Patrik Peroša je ob tem dejal: “Apeliram na vse pristojne v občinski upravi ali Darsu, naj sprejmejo pobudo in naj čim prej pristopijo k izdelavi predlagane rešitve, ali naj ponudijo alternativno, ki bo olajšala prevozne poti zlasti krajanom KS Žusterna, občanom Mestne občine Koper in tudi ostalim prebivalcem Slovenske Istre, ki že več let zapored trpijo veliko škodo zaradi neurejenosti osrednjih prometnic v MOK.”

NR


Najbolj brano