Uredili so območje ob Vojkovem domu

Parkirišče pred Vojkovim domom v Portorožu so prejšnji teden uredili. V občini zagotavljajo, da poseg ne napoveduje spremembe namembnosti prostora.

Območje pred tako imenovanim Vojkovim domom v Portorožu so uredili prejšnji teden, ko je tudi nastala  fotografija Foto: Lea Kalc Furlanič
Območje pred tako imenovanim Vojkovim domom v Portorožu so uredili prejšnji teden, ko je tudi nastala fotografija Foto: Lea Kalc Furlanič

PORTOROŽ> Na območju ob Vojkovem domu so počistili parkirišče in pripadajočo zelenico, vse skupaj zasuli z zemljo in slojem gramoza, utrdili, ogradili ter opremili s tablo o zasebnem parkirišču.

Hoteli Bernardin, ki so lastnik parcele, ne komentirajo poslovanja z najemnikom in investitorjem v ta poseg, lastnikom lokala Stara Oljka (na drugi strani ceste) Vejsilom Hotom. Z občine pa pojasnjujejo, da je občina kot mejaš dala soglasje na investitorjevo vlogo za “ureditev dotrajane utrjene površine z izravnavo terena in nasutjem novega tampona ter za ureditev zelenja s posekom zaraščenega grmičevja, košnjo trave in po potrebi z zasaditvijo novih grmovnic na omenjenih parcelah”. To določa tudi veljavni prostorski akt. Hkrati dodajajo, da zdajšnji poseg ne pomeni spremembe namembnosti prostora.

Vendar smo v uredništvo prejeli dopis krajana (naslov hranimo), v katerem sprašuje, zakaj najemnik ni ohranil zelenice? Jernej Volk, Hotov pomočnik, odgovarja: “Ureditev zelenice je predvidena v obdobju ugodnejših klimatskih razmer, saj dobavitelj odsvetuje sajenje zelenja v vročih poletnih dneh.”

LKF


Najbolj brano