Stadiona zgrajena brez razpisa?

Koprska stadiona, nogometni in atletski, sta bila zgrajena brez (veljavnega) javnega razpisa za lizing, trdijo v Oljki. Opozarjajo tudi, da najmanj trije podizvajalci niso bili poplačani.

V Oljki trdijo, da sta bila koprska stadiona, nogometni in atletski, zgrajena brez (veljavnega) javnega razpisa za lizing Foto: Jaka Jeraša
V Oljki trdijo, da sta bila koprska stadiona, nogometni in atletski, zgrajena brez (veljavnega) javnega razpisa za lizing Foto: Jaka Jeraša

KOPER> Naložba Mestni in atletski stadion je, kot pravijo v Oljki, sporna, saj naj bi javni zavod za šport (JZŠ) Mestne občine Koper in lizingodajalec sklenila pogodbo na podlagi razveljavljenega razpisa. Pogodba naj bi bila zato nična. “Prvi razpis so podaljšali tri- ali štirikrat in so ga nato razveljavili. Drugi razpis so objavili 7. oktobra 2009, toda njegova vsebina ni bila ista kot prvič. Stadion, na primer, je bil zmanjšan,” pravi predsednik koprske stranke Viktor Markežič.

“Rezultat drugega razpisa dolgo časa ni bil znan in v javnosti so se pojavile govorice, da s podpisom pogodbe za lizing spet ne bo nič. Iz občinske uprave so nato sporočili, da je JZŠ pogodbo s Hypo Leasingom podpisal 4. januarja 2010. Na portalu javnih naročil pa so 18. februarja 2010 objavili, da je ta isti razpis razveljavljen. Kako so torej lahko podpisali pogodbo?” sprašuje Markežič. Obenem opozarja, da najmanj trije podizvajalci niso bili poplačani.

V občinski upravi pojasnjujejo, da je MOK pooblastila JZŠ, da nastopa kot investitor pri obnovi in dograditvi nogometnega stadiona in gradnji atletskega stadiona. JZŠ je izvedel javno naročilo po odprtem postopku za pridobitev finančnega najema s postopnim odkupom (lizing) opremljenih stadionov.

V skladu z omenjenim javnim naročilom je JZŠ tudi sklenil pogodbo z najugodnejšim ponudnikom - lizingodajalcem. Na opozorilo, da nekateri podizvajalci niso bili poplačani, na občini niso odgovorili. Sporočili so le, da so tekoče obveznosti JZŠ do lizingodajalca pokrite.

NK


Najbolj brano