Semedelski most bo predvidoma nared konec meseca

Doslej so že napovedali kar nekaj datumov, ko naj bi bil semedelski most nared, od konca maja pa vse do začetka oktobra. Po zadnjih informacijah naj bi nadvoz, ki sodi med objekte trase hitre ceste Koper-Izola, dokončali proti koncu septembra.

Dela na mostu pred včerajšnjo osvežitvijo, ko je delavce grelo kot za stavo, saj so temperature dosegale tudi 37 stopinj in več.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Dela na mostu pred včerajšnjo osvežitvijo, ko je delavce grelo kot za stavo, saj so temperature dosegale tudi 37 stopinj in več.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

SEMEDELA> Delavci Kraškega zidarja so obnovo prevzeli maja od nekdanjega vodilnega partnerja, ljubljanskega SCT. Zdaj montirajo dilatacije, ki omogočajo raztezanje nadvoza. Opravljajo tudi dela, povezana s hidroizolacijo, in še zadnje druge potrebne posege.

Most bo imel skupaj štiri dilatacije, dolge po 26 metrov. Kraškemu zidarju jih mora priskrbeti avstrijski dobavitelj. Sodeč po pogodbi, ki so jo sklenili maja, in so dilatacije tudi vnaprej plačali, bi jih avstrijsko podjetje moralo dobaviti 15. avgusta, kar pa se ni zgodilo. Pred dnevi so dobili šele prvo, ki jo zdaj vgrajujejo. Preostale tri naj bi prispele ta teden. Obnovljeni semedelski most bo imel en prometni pas več; skupaj bodo torej štirje in promet bo potekal po dveh v vsako smer. Predvideli so, da bo obnova stala 2,1 milijona evrov. Dars kot naročnik del ocenjuje, da se bodo tudi končne številke gibale v teh okvirih, so nam potrdili v Darsovi službi za komuniciranje.

MC


Najbolj brano