Še dodatni milijon za mandrač

Da se bo investicija za obnovo mandrača podražila za en milijon, da vrtca iz Pirana ne dajo ter da bi radi ustrezno usmerili promet v mestu v času zapore, so bile glavne točke sinočnjega zbora krajanov v Piranu.

Na včerajšnjem zboru krajanov v Apollonijevi palači je največ prahu dvignila tema o umiku uprave vrtca iz Pirana Foto: Lea Kalc Furlanič
Na včerajšnjem zboru krajanov v Apollonijevi palači je največ prahu dvignila tema o umiku uprave vrtca iz Pirana Foto: Lea Kalc Furlanič

PIRAN> Številni Pirančani so včeraj zvečer na zboru krajanov, ki ga je pripravila Krajevna skupnost (KS), iskali rešitve, kako najustrezneje urediti promet v mestu v času dvomesečne zapore cestišča pred palačo Trevisini.

Večina je izrazila skrb za poškodbe tlakovcev na Tartinijevem trgu, če bo promet preusmerjen tja. Drugi so menili, da bi mesto povsem zaprli za promet.

Veliko hude krvi je med krajani sprožila točka o mandraču, predsednik KS Davorin Petaros je sklenil: “Taki strokovnjaki, kot vodijo projekt obnove mandrača, ne sodijo v Piran.” Ob tem je podžupanja Meira Hot povedala, da je občina že vključila v letošnji proračun milijon evrov za dodatno investicijo v obnovo.

Zadnja novica, ki je preplavila mesto, da občina razmišlja o združitvi piranskega in lucijskega vrtca, je precej burno odmevala tudi na zboru. Predstojnica urada za družbene dejavnosti Lada Tancer je na osnovi dosedanjih študij prepričana, da bi to pomenilo znižanje plačila vrtca, nekdanja ravnateljica vrtca Valerija Uršič pa je poudarila: “Ravnatelj je srce vrtca, zato se uprava ne sme seliti v Lucijo.”

LKF


Najbolj brano