Radio Capris ima novega lastnika

Radio Capris in Radio Hit je danes kupila družba Radio Obala. Njen direktor je Kraševec Dalibor Kosmina, prvi mož družinskega podjetja Biostile, ki se ukvarja s prehranskimi dopolnili. Obe podjetji sta se prodajali skupaj po izklicni ceni 1,22 milijona evrov. Končna cena je bila za 400.000 evrov višja.

Odgovorni urednik Radia Capris Mitja Čehovin si od novega 
lastnika obeta veliko dobrega. Foto: Jaka Ivančič
Odgovorni urednik Radia Capris Mitja Čehovin si od novega lastnika obeta veliko dobrega. Foto: Jaka Ivančič

KOPER, LJUBLJANA > Na današnji dražbi v Ljubljani sta se z zviševanjem izklicne cene aktivno zanimala predstavnika podjetij Radio Obala in Ne samo radio, ki ga je zastopal Nik Popovič, sin nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča, ki se je ustavil pri ceni 1.620.000 evrov. Končno ceno za obe radijski postaji (1.620.000 evrov) je tako potrdil odvetnik Matej Pečenko, ki je zastopal podjetje Radio Obala. Njegov direktor je od pomladi letos Dalibor Kosmina, soustanovitelj podjetja Biostile, sicer tudi soustanovitelj izdajatelja TV Golica, kjer nastopa tudi kot voditelj, imel pa je tudi v zakupu Radio Hit.

“Naša želja je, da ohranimo našo neodvisnost”

“Od novega lastnika si obetamo veliko dobrega, da nas bo podpiral pri našem delu in poslanstvu,” je za Primorske novice povedal odgovorni urednik Radia Capris Mitja Čehovin. Ali jih je razplet današnje dražbe presenetil? “Vse možnosti so bile odprte. Naša želja je, da ohranimo našo neodvisnost, tudi politično, in nadaljujemo s svojim delom po zastavljeni poti,” odgovarja Čehovin.

Med interesenti se je dlje časa omenjal tudi lastnik Elte Aco Kabanica. Po poročanju Financ naj bi varščino za nakup vplačalo tudi podjetje Elta, a njihovih predstavnikov danes na dražbi ni bilo. Med dražitelj je bilo sicer tudi podjetje Makropol iz Vojnika, ki ga vodi Kristijan Mlinar, in združuje medije: Radio Rogla, Celjan, tednika Novice in Rogaške novice, Bistriške novice in Šentjurske novice.

Radio Hit in Radio Capris imata po zadnji raziskavi družbe Mediana skupaj 53.000 poslušalcev. Novi lastnik mora pred sklenitvijo pogodbe sicer pridobiti tudi soglasje ministrstva za kulturo.


Najbolj brano