Prvomajsko praznovanje na Socerbu bo letos trajalo dva dni

Tradicionalno praznovanje mednarodnega praznika dela na Socerbu, z izjemnim razgledom, ki sega vse od Trsta prek Koprskega zaliva do hrvaške Istre, bo letos trajalo dva dni. Prireditev bo v vsakem vremenu, saj bodo organizatorji postavili šotor.

Prvomajsko praznovanje leta 2022 se je začelo z dežjem in 
obiskovalci so si priskrbeli svojo “streho”. Letos bodo vsi pod isto 
- pod šotorom. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Prvomajsko praznovanje leta 2022 se je začelo z dežjem in obiskovalci so si priskrbeli svojo “streho”. Letos bodo vsi pod isto - pod šotorom. Foto: Zdravko Primožič/FPA

SOCERB > Organizatorji praznovanja mednarodnega praznika dela na Socerbu - Mestna občina Koper in Krajevna skupnost Črni Kal v sodelovanju z Di Kappa tartufi - so letos pripravili dvodnevni program. V sredo, 1. maja, se bo praznovanje začelo s tradicionalnim pohodom Obalnega planinskega društva, nadaljevalo z nastopom Pihalnega orkestra Sv. Anton in koncertom Deana Kozlarja - Luigija z glasbeno skupino. Za dobro vzdušje med obiskovalci bosta poskrbela voditelja Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač, najmlajše pa bo zabaval čarodej Sam Sebastian. Zabava se bo nadaljevala v četrtek, 2. maja, ko bosta na Socerbu igrali glasbeni skupini Čuki in P. Valiak (Parni Valjak tribute).

Obiskovalke in obiskovalci bodo oba dneva lahko uživali tudi v raznoliki gostinski ponudbi in dobrotah, ki jih bodo na stojnicah ponujali domači in drugi ponudniki. Vstop na prireditev bo prost. Prireditev bo potekala v vsakem vremenu, saj bodo organizatorji nad prizorišče postavili šotor.

Zaradi pričakovanega povečanega števila vozil bo promet urejen enosmerno po makadamski cesti od Socerba proti glavni cesti za Kastelec. Obiskovalce bo usmerjala prometna signalizacija, na kraju bodo tudi reditelji.


Najbolj brano