Prireditve so vzele parkirišče

Plačljivi (asfaltirani) del parkirišča za koprsko tržnico, kjer je omogočeno parkiranje z abonmaji, bo od danes do 10. oktobra zaprt. Koprska občina se je za celomesečno zaporo odločila zaradi štirih večjih prireditev, ki jih bo mesto gostilo v tem času.

Na parkirišču za tržnico skoraj en mesec ne bo mogoče parkirati
Na parkirišču za tržnico skoraj en mesec ne bo mogoče parkirati  

KOPER> Koper bo v septembru in oktobru gostil tri večje prireditve. Že to soboto bo na Ukmarjevem trgu (na pomolu) slovesnost ob obletnici priključitve Primorske k matični domovini, od 18. do 23. septembra bo v Kopru Bonaca - mednarodni salon navtike, karavaninga, zelene energije, turizma in opreme, zadnji septembrski vikend bodo na svoj račun s Sladko Istro prišli ljubitelji slaščic, teden kasneje pa bodo v mestu že tradicionalni dnevi kmetijstva slovenske Istre.

Šotori namesto avtomobilov

V tem času bo plačljivi (asfaltirani) del parkirišča za koprsko tržnico zaprt, saj ga je koprska občina namenila za prireditve. “Na omenjeni površini bodo postavljeni trije šotori, ki jih bodo za razstavljanje uporabljale vse tri prireditve,” pojasnjujejo na občini.

V času zapore parkirišča lahko prebivalci starega mestnega jedra svoje avtomobile parkirajo na parkiriščih pri Planetu Tuš, Supernovi in Mercatorju II, sporoča vodja občinskega inšpektorata Jovan Kmekič.

Možnost parkiranja na makadamskem parkirišču za tržnico ostaja v času prireditev v enakem obsegu. Na parkirišču je prostora za 600 vozil, ki lahko tam parkirajo brezplačno.

Presenečeni imetniki abonmajev

Kupci abonmajev za parkiranje, ki svoje jeklene konjičke običajno puščajo prav na modri coni na parkirišču za tržnico, pa so presenečeni, da jih o spremembi ni nihče obvestil. “Če bi vedela, da bo to parkirišče cel mesec zaprto, ne bi niti kupila abonmaja,” se je včeraj jezila Pirančanka. “Glede na to, da bo na voljo precej manj parkirnih mest, bi lahko vsaj znižali ceno abonmaja. 25 evrov nenazadnje ni tako malo denarja,” se je hudovala.

Občina: parkirajo lahko tudi drugod

Na občini pojasnjujejo, da so abonmaji za parkiranje veljavni na vseh modrih conah po mestu - na različnih parkiriščih je na voljo približno 1250 parkirnih mest - in ne zgolj na parkirišču za tržnico, kjer je prostora za približno 200 avtomobilov. “To je tudi razlog, da občina oziroma Komunala Koper nista o tem posebej obveščali koristnikov abonmajev,” so na naše vprašanje odgovorili iz občinske administracije.PV


Najbolj brano