Piranski mandrač ima dodatni mesec časa

Vse kaže, da je piranska občina za črpanje evropskega denarja pri obnovi mandrača dobila še eno možnost. Ministrstvo za kmetijstvo ji je podaljšalo datum za oddajo tretjega zahtevka za povračilo nepovratnih sredstev.

 Občina Piran je dobila še eno možnost, vendar je  optimistična: do 20. decembra mora namreč opraviti čim več obnovitvenih del v mandraču, da bi lahko črpala dva milijona evropskega denarja Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Občina Piran je dobila še eno možnost, vendar je optimistična: do 20. decembra mora namreč opraviti čim več obnovitvenih del v mandraču, da bi lahko črpala dva milijona evropskega denarja Foto: Tomaz Primozic/Fpa

PIRAN, LJUBLJANA> “Ministrstvo za kmetijstvo ter Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja sta zato, da bi čim bolj učinkovito črpali denar v okviru Evropskega sklada, občini Piran podaljšali datum za oddajo tretjega zahtevka za povračilo nepovratnih sredstev,” so nam včeraj sporočili s kmetijskega ministrstva. Dodali so, da je po trenutnih informacijah višina sredstev, ki jih bo piranska občina vključila v tretji zahtevek, ustrezna, vendar bo višina opravičljivih stroškov dokončno znana šele po vložitvi tretjega zahtevka in po opravljenih preverjanjih s strani agencije za kmetijske trge, torej okrog 20. decembra.

Zanimivo pa je, da se na piranski občini povsem drugače izražajo. Iz službe za stike z javnostjo na naše vprašanje o podaljšanju roka za oddajo gradbene situacije na kmetijsko ministrstvo Slavica Tucakov pojasnjuje: “Ne gre za podaljšanje rokov, gre le za usklajevanje terminov in postopkov, do kdaj bi morali posredovati potrebno dokumentacijo za črpanje denarja iz proračuna za leto 2011.” Pa še, da bo piranska občina zahtevek za pridobitev nepovratnih sredstev posredovala do konca tega tedna, saj naj bi se tako dogovorili z agencijo za kmetijske trge.

LEA KALC FURLANIČ


Najbolj brano