Piran: jutri zadnji rok za prijavo škode po ujmi

V petek se izteče rok za prijavo škode po neurjih in poplavah v piranski občini.

Oškodovanci lahko prijavijo škodo, ki je nastala med 28. in 30. 
avgustom 2023 na objektih, kmetijskih zemljiščih in/ali gradbeno-inženirski infrastrukturi.  Foto: Jan Klokočovnik
Oškodovanci lahko prijavijo škodo, ki je nastala med 28. in 30. avgustom 2023 na objektih, kmetijskih zemljiščih in/ali gradbeno-inženirski infrastrukturi.  Foto: Jan Klokočovnik

PIRAN > Oškodovanci lahko prijavijo škodo, ki je nastala med 28. in 30. avgustom 2023 na objektih, kmetijskih zemljiščih in/ali gradbeno-inženirski infrastrukturi. Navodila in obrazci za prijavo so dostopni na vložišču Občine Piran ter na spletni strani občine. Rok za oddajo prijav je petek, 22. september 2023.

Župan Občine Piran je po neurjih imenoval posebno komisijo, ki trenutno ocenjuje obseg škode na terenu, hkrati pa sprejel tudi sklep o kritju nujnih materialnih izgub ob elementarni nesreči, s katerim bo občina Piran prizadetim posameznicam in posameznikom ter družinam zagotovila pomoč pri ureditvi osnovnih bivalnih pogojev in omejila njihove socialne stiske, sporočajo s piranske občine.

Kot dodajajo, lahko občanke in občani Pirana uveljavljajo še občinsko izredno denarno pomoč v višini od 400 do največ 3000 evrov za ureditev osnovnih bivalnih pogojev in preprečevanje socialnih stisk prizadetih družin.

Občina Piran ne izključuje možnosti, da bo predvideni obseg pomoči še povečala, če bo po zaključku popisa škode ugotovljeno, da je tudi obseg škode večji od sedanjih okvirnih ocen, še sporočajo.


Najbolj brano