Oživili odlok, ki ga je razveljavilo ustavno sodišče

Piranski svetniki so sprejeli obvezno razlago, ki bo na novo načrtovanem vrtcu v Luciji omogočila gradnjo ravne strehe. Potrdili so še odlok o sprejemu zazidave Lucija II, ki bi občini omogočil gradnjo stolpičev na zemljiščih v občinski lasti na Kampolinu.

 Občina Piran bi na približno 22.000 kvadratnih metrih zemljišč nad 
Lucijo gradila stanovanja. Foto: Jan KlokoÄŤovnik
Občina Piran bi na približno 22.000 kvadratnih metrih zemljišč nad Lucijo gradila stanovanja. Foto: Jan KlokoÄŤovnik

PIRAN > Na podlagi odloka, ki je bil sprejet leta 1975, so bile zgrajene vrstne hiše v Luciji, trojčki na Liminjanski in Čokovi ulici. Zazidalni načrt je bil v tem delu realiziran, ne pa v delu, ki se pretežno nanaša na območje Kampolina.

Bržkone najbolj burna razprava pa se je razvnela pri potrjevanju četrte točke na dnevnem redu - oživitvi odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu ob Belokriški, ki ga je razveljavilo ustavno sodišče. Občinska svetnica Barbara Imenšek je na seji predstavila mnenje ustavnega sodnika Cirila Ribičiča, ki je izpostavil, da je odlok poskus, da se zaobide odločbo ustavnega sodišča.

Opozorilo glede sprejemanja OPPN Ob Belokriški je na ministrstvo za naravne vire in prostor ter na Komisijo za preprečevanje korupcije naslovil občinski svetnik Davorin Petaros, ki je na seji dejal, da je oživitev odloka “nočna mora za demokracijo”. Pri pripravi pričujočih odlokov sicer ni sodelovala občinska uprava, temveč odvetniška družba Matoz. Piranski župan Andrej Korenika je dejal, da “to ni običajna praksa na občini, je pa zakonita”.


Najbolj brano