Ob pestrem koncu tedna v Kopru tudi zaprta parkirišča

Konec tedna bodo Koper zaznamovali Dnevi kmetijstva slovenske Istre, napovedan je prihod štirih potniških ladij, hkrati bo potekalo gasilsko tekmovanje. Na parkirišču ob stadionu in atletskem stadionu bo zato veljal spremenjen parkirni režim.

Prireditve, ki bodo obogatile  konec tedna v Kopru, bodo spremljale (delne) zapore parkirišč  ob stadionu (na fotografiji iz 
arhiva) in atletskem stadionu. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Prireditve, ki bodo obogatile konec tedna v Kopru, bodo spremljale (delne) zapore parkirišč ob stadionu (na fotografiji iz arhiva) in atletskem stadionu. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > V soboto se bodo ob koprski potniški terminal privezale kar štiri potniške ladje Azamara hkrati. Prišlo bo nekaj manj kot 5000 potnikov in članov posadke, spremljali jih bodo novinarji z vsega sveta. Ob njihovem prihodu bo na parkirišču ob stadionu Bonifika potekal sejem Dnevi kmetijstva slovenske Istre. Organizacijska ekipa sejma je zanje že pripravlja poseben program.

S tradicionalnimi Dnevi kmetijstva slovenske Istre se bo konec tedna podeželje slovenske Istre in Slovenije preselilo le korak stran od starega mestnega jedra Kopra. Organizatorji so pripravili nekaj novosti, med katerimi izstopata dva kotička. V Istrskem kotičku bodo predstavljali raznovrstne domače izdelke in pridelke. V Kulinaričnem kotičku pa si bo mogoče v živo ogledati pripravo vrhunskih jedi ter se razvajati ob kulinaričnih dobrotah in izbrani vinski kapljici. Sejem s spremljajočimi dogodki je namenjen vsem generacijam in je brezplačen. Podrobnejše informacije o programu so na voljo na spletni povezavi.

Zaradi prireditvenega šotora bo del parkirišča ob nogometnem stadionu zaprt za promet. Na približno tretjini parkirnih mest ne bo mogoče parkirati od petka do ponedeljka.

Hkrati bo v Kopru potekalo gasilsko tekmovanje, zaradi česar bo že od petka od 17. ure parkirišče ob atletskem stadionu popolnoma zaprto za promet. Zapora bo veljala do sobote do predvidoma 15. ure.

Imetniki parkirnih abonmajev za parkirišče ob stadionu in ob atletskem stadionu bodo v času prireditev lahko parkirali na drugih bližnjih javnih parkiriščih, in sicer na parkiriščih Ob Semedeli P+R, P+R Kolodvorska 1 in 2 ter Pod deteljico. Ob polni zasedenosti parkirnih mest pa tudi na parkirišču ob Piranski cesti, pri olimpijskem bazenu.


Najbolj brano