Nepremičnine koprske občine niso nikogar zanimale

Javne dražbe nepremičnin v lasti Mestne občine Koper je bilo danes konec po le nekaj minutah, saj za nobeno od 22 nepremičnin, ki so bile na tokratnem seznamu, ni bila vplačana varščina. Na seznamu sta bila med drugim skladišče Libertas tik ob koprskem pristanišču in nekdanji Kompasov gostinski objekt na Lazaretu.

Na seznamu javne dražbe je bilo tudi skladišče Libertas tik ob koprskem pristanišču Foto: Nataša Hlaj
Na seznamu javne dražbe je bilo tudi skladišče Libertas tik ob koprskem pristanišču Foto: Nataša Hlaj

KOPER> Prav za prodajo slednjega si je koprski župan Boris Popovič v začetku tedna prislužil celo kazensko ovadbo. V svetu Krajevne skupnosti Ankaran so namreč prepričani, da nameravana odprodaja Kompasovih objektov na Lazaretu, “po ceni, ki ne dosega niti polovice vrednosti, kolikor je zanje Mestna občina Koper dolžna plačati po pravnomočni sodbi Okrožnega sodišča v Kopru, pomeni protipravna in nezakonita ravnanja ter opustitve, ki so privedle do oškodovanja javnega premoženja v višini, ki presega dva milijona evrov”.

Izklicna cena, ki jo je predvidela koprska občina, je bila nekaj več kot poldrugi milijon evrov. Občina pred leti ni uveljavila predkupne pravice za omenjeni objekt, nazadnje pa je v začetku letošnjega leta izgubila tožbo proti Kompasu, tri milijone evrov težka tožba pa zdaj dodatno bremeni občinski proračun.

Izklicna cena za objekt Libertas je bila slabih 493.000 evrov brez davka na promet nepremičnin in brez davka na dodano vrednost.

STA


Najbolj brano