Na poletnem tečaju slovenskega jezika v Kopru tečajniki iz 16 držav

V Kopru se je v ponedeljek začel 31. poletni tečaj slovenskega jezika v slovenski Istri pod imenom Halo, tukaj slovenski Mediteran!. Dvotedenskega tečaja se je udeležilo 42 tečajnikov iz 16 držav.

Za poletni tečaj slovenskega jezika Halo, tukaj slovenski Mediteran! v Kopru se je odločilo 42 posameznikov iz 16 držav.
Za poletni tečaj slovenskega jezika Halo, tukaj slovenski Mediteran! v Kopru se je odločilo 42 posameznikov iz 16 držav. 

KOPER > Poletni tečaj slovenskega jezika, ki ga organizira Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem v sodelovanju z Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper in s finančno podporo urada za Slovence v zamejstvu in po svetu, tudi letos ponuja tečaje na več ravneh, od začetnih do nadaljevalnih in izpopolnjevalnih. Kot je povedala lektorica in članica organizacijskega odbora tečaja Nika Pavletić, bodo tečajniki dopoldneve preživljali na lektoratih, v popoldanskih in večernih urah pa zanje pripravljajo številne aktivnosti in bogat kulturni program.

Tako bodo tečajniki Slovenijo in slovenski jezik spoznali tudi skozi različne delavnice, zanje pripravljajo kulturno, literarno, kulinarično in gledališko delavnico, v soboto pa jih čaka celodnevna ekskurzija na Kras. Tam bodo obiskali Divaško jamo, Muzej slovenskih filmskih igralcev, dan pa bodo sklenili v Štanjelu z obiskom Ferrarijevega vrta.

Letos se je za prihod na tečaj odločilo 42 posameznikov, ki prihajajo iz 16 držav. Kot je povedala Pavletić, so poleg bližnjih držav zabeležili tudi tečajnike iz Združenih držav Amerike, Urugvaja, Mehike in Gane.

Poletni tečaj Halo, tukaj slovenski Mediteran! je namenjen vsem, ki se iz kakršnihkoli razlogov želijo učiti slovenskega jezika. Kot opažajo organizatorji, je veliko slovenskih izseljencev in njihovih otrok oziroma vnukov ter zamejcev.

Tečaj so uradno odprli minuli ponedeljek v koprski Pretorski palači, sklenili pa ga bodo 19. julija.


Najbolj brano