Mestni menedžerji za razvoj koprskega središča

Koprski trgovci bi lahko že letos ustanovili stanovsko združenje, ki bi skrbelo za ohranitev in razvoj mestnega središča. Slavko Mezek iz koprskega Regionalnega razvojnega centra (RRC) si želi, da bi to bila močna organizacija, trgovce pa naj bi v usklajeno celoto povezoval usposobljen upravitelj mestnega središča.

KOPER > Na začetku bi takšno združenje pri življenju ohranjala tudi občinska denarna pomoč, v prihodnje pa bi se lahko “preživljali” s članarino.

Ustanovna skupščina bodočega združenja koprskih trgovcev je napovedana v aprilu, nakar bi sledile volitve v upravni in nadzorni odbor ter predstavitev okvirnega programa dela, napoveduje Mezek.

Mestni menedžer kot povezovalni člen

Na včerajšnjem srečanju s trgovci v Pretorski palači je sodelovala tudi predstavnica Gospodarske zbornice Slovenije - Podjetniško trgovinske zbornice (GZS - PTZ) Bojana Zarnik. Koprskim trgovcem je predstavila pomen in osnovne značilnosti kampanje Ohranimo lokalnega trgovca, ki so se jo lotili v središču Ljubljane. Kot pravi, bodo tudi v prestolnici konec leta ustanovili posebno združenje mestnih trgovcev, ki mu bo gospodaril tako imenovani mestni menedžer (town center manager). Ta bo držal v rokah vse povezovalne niti med trgovci, občinsko upravo in drugimi društvi, ustanovami, posamezniki, ki lahko pomembno vplivajo na razvoj ter primerno ohranitev mestnega središča in kakovostnega življenja v njem.

Posebej je udeležencem tokratnega srečanja predstavila obliko organiziranosti, ki so jo za Koper zasnovali na PTZ.

NATAŠA HLAJ

Več o tem lahko preberete v petkovi tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano