Markovec kot medgeneracijsko središče?

V Krajevni skupnosti (KS) Žusterna menijo, da bi bilo na Markovcu smiselno ustanoviti Center za preživljanje prostega časa. Ta bi bil središče za medgeneracijsko druženje, so zapisali v sporočilu za javnost.

 Na strehi Centra bi zasadili drevesa in tako še povečali že obstoječi park.
Na strehi Centra bi zasadili drevesa in tako še povečali že obstoječi park. 

KOPER> Središče bi bilo v osnovi namenjeno dejavnostim za starejše občane, uporabljali pa bi ga lahko tudi drugi.

Garažna hiša, na strehi park

V KS Žusterna menijo, da bi središče lahko postavili med domom upokojencev in Krožno cesto, kjer bi odstranil del hribine. V notranjem delu stavbe bi zgradili dvoetažno garažno hišo, ki bi služila predvsem potrebam doma upokojencev (obiskovalcev, delavcev in drugih) in stanovalcem bližnjih ulic, ki imajo težave s parkiranjem.

Na strehi bi posadili že obstoječa in nova drevesa, s čimer bi povečali obstoječi park pred domom upokojencev, ob njem pa bi lahko postavili tudi manjše balinišče. Vsebinsko bi dnevno središče za starejše osebe združili z delovanjem društev, ki v KS Žusterna že delujejo, dogodke pa bi lahko organizirali tudi drugi.

Večnamensko središče

V KS Žusterna so si še zamislili, da bi bilo v centru več manjših prostorov, namenjenih druženju, izobraževanju, kulturnim dogodkom, zdravstveni oskrbi, socialno in družbeno obarvanim vsebinam ter športu in rekreaciji. “Tako večnamensko središče bi oživilo Markovec in Žusterno, saj bi raznovrstnost dejavnosti znotraj Centra oživela celoten prostor in mu dala veliko dinamičnosti,” so še zapisali v sporočilu za javnost.

NR


Najbolj brano