Laboratorij za kulinarične in vinske delavnice

V osrčju slovenske Istre so se te dni odprla vrata novega gastronomskega laboratorija KeBon, kjer v sodelovanju s priznanimi chefi, enologi in drugimi strokovnjaki potekajo kuharski tečaji in teambuilding delavnice, ki povezujejo vrhunsko istrsko kulinariko in izbrana vina.

 Vrata gastronomskega laboratorija so odprta za vse obiskovalce.
Vrata gastronomskega laboratorija so odprta za vse obiskovalce. 

KOPER > Vinakoper predstavlja edinstveno tovrstno stičišče ljubiteljev in ustvarjalcev kulinaričnih in vinskih stvaritev, kjer se boste učili od največjih slovenskih gastronomskih imen. “Ime KeBon izhaja iz istrskega izraza za navdušenje nad okusom: 'Kako dobro!', kar odlično ponazarja naš namen: ustvarjati doživetja, ki bodo v ljudeh prebudila strast do okusov in navdušenje nad ustvarjalnostjo,” je pojasnil Borut Fakin, direktor Vinakoper.

Tako boste pod vodstvom chefa Matica Ribiča ali z Michelinovim priznanjem nagrajenega glavnega chefa restavracije KOGO Tilna Župevca lahko pripravili pristno istrsko kosilo, z enologoma Vinakoper Boštjanom Zidarjem in Rokom Jamnikom pa spoznali ključne skrivnosti ustvarjanja najboljših vin, pri čemer bo lahko vsak udeleženec ustvaril lastno vinsko kreacijo.

Edinstvene delavnice so za obiskovalce pripravili tudi eden najboljših chefov v svetovnem merilu Tomaž Kavčič, psiholog dr. Aleksander Zadel, certificirani poznavalec pršutov Zoran Memon, sushi mojstrici Paolina Grčar in Marinko Kurtin ter vrhunska poznavalca vin Majda Debevc in Aleksander Bohinc, ki bosta predstavila osnove sommelierstva in omogočila okušanje izbranih vin linije Capris.


Najbolj brano