Kultni kiosk K-67 so postavili na Ukmarjevem trgu

Modularni Kiosk K-67 od danes stoji na Ukmarjevem trgu v Kopru. Vrhunski izdelek jugoslovanske šole industrijskega oblikovanja, ki ga je leta 1968 oblikoval profesor Saša Mächtig, prihaja v Koper po daljšem postanku na Times Squaru v New Yorku.

Modularni Kiosk K-67 je leta 1968 oblikoval profesor Saša  Mächtig 
(na fotografiji levo).  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Modularni Kiosk K-67 je leta 1968 oblikoval profesor Saša Mächtig (na fotografiji levo).  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Sistem dovoljuje neomejene konfiguracije in variacije, zato ga uporabljajo za različne namene, od obmejnih patruljnih postaj, prodajaln vstopnic za vlečnice, cvetličarn do maloprodajnih lokalov in stojnic za hitro prehrano.

Po več kot 50 letih je še vedno prisoten in postaja priljubljen v mnogih mestih. V Kopru bo kiosk umeščen v javni prostor in bo uporabljen kot nov participatorni program Avtomatik Delovišča. V času postavitve bodo na njegovi lokaciji predavanja, delavnice in izobraževalni dogodki za meščane.

(Foto: Tomaž Primožič/FPA)

“Postavitev Kioska K67 na javni prostor in njegova uporaba za nove programske vsebine je nedvomno pridobitev za mestno življenje. Koper se bo tako postavil tudi na svetovni zemljevid predstavitve oblikovanja,” je povedala svetovalka župana MO Koper za kulturo in mednarodne projekte Vesna Pajić.


Najbolj brano