Kot nekoč: “en giro” po mestu

Združenje trgovcev, gostincev in drugih podjetnikov mesta Koper se je odločilo še dejavneje privabljati kupce v mestno središče. Tokrat so ustvarjalne moči združili v pripravo praznične prireditve, ki so jo poimenovali Gremo en giro po Kopru.

Člane, ki sodelujejo pri prireditvi “Gremo en giro po Kopru”, je mogoče prepoznati po belem drevescu s srebrno kroglo Foto: Nataša Hlaj
Člane, ki sodelujejo pri prireditvi “Gremo en giro po Kopru”, je mogoče prepoznati po belem drevescu s srebrno kroglo Foto: Nataša Hlaj

KOPER> Kupci bodo ob nakupu pri sodelujočih trgovcih prejeli žig, s katerim bodo sodelovali v nagradni igri. Prireditev bodo prihodnji četrtek kronali z žrebanjem, trgovci pa bodo do 24. decembra svoje kupce ob nakupih obdarovali s popusti ali priložnostnimi darilci.

V tem času se bo po mestu sprehajal še Božiček, ki bo razveseljeval predvsem najmlajše obiskovalce.

Člane zruženja, ki sodelujejo pri prireditvi, je mogoče prepoznati po belem drevescu s srebrno kroglo, ki je postavljeno pred lokali. S sloganom Gremo en giro po Kopru so želeli predramiti nekaj nostalgije na čase, ko na obrobju še ni bilo trgovskih centrov in so ljudje nakupe opravljali v središču mesta. Domačini so takšnemu obhodu rekli “en giro”, poleg nakupa pa je bila to tudi lepa priložnost za klepet z znanci, ki so jih srečali na koprskih ulicah.

V okviru prireditve so trgovci in podjetniki, ki sodelujejo v združenju, pripravili še razstavo zbirateljskih jaslic Romea Volka in Janeza Janežiča ter izvirnih prazničnih cvetličnih aranžmajev.

NH


Najbolj brano