Koprski stadion bo celo večji od Stožic

Načrti odkrivajo, da bi koprski športno-rekreacijski center Bonifika poleg večnamenske športne dvorane za 8500 obiskovalcev, ki naj bi jo tam zgradili tik pred začetkom evropskega košarkaškega prvenstva, v prihodnje postal bogatejši tudi za dodatne tribune, ki bi zaokrožile stadionski kompleks.

Če bi na koprskem stadionu dogradili tribune po načrtih španskih arhitektov, bi ta športni objekt v prihodnje lahko sprejel 17.000 gledalcev  Foto: Vir: Cmd Ingenieros
Če bi na koprskem stadionu dogradili tribune po načrtih španskih arhitektov, bi ta športni objekt v prihodnje lahko sprejel 17.000 gledalcev  Foto: Vir: Cmd Ingenieros

KOPER> Po idejnih zamislih, ki so jih za koprskega župana Borisa Popoviča pripravili v španskem arhitekturnem biroju Cmd Ingenieros iz Valencie, naj bi stadion z dograjenimi sedišči pod moderno strešno konstrukcijo v prihodnje gostil kar 17.000 gledalcev.

To pomeni kar 1000 več, kot je zmogljivost ljubljanskih Stožic. Danes so lahko tekme v Kopru ogleda 4211 ljubiteljev nogometa, od tega 3000 na pokritih sediščih, včerjašnji derbi z Olimpijo pa je spremljalo ničkaj navdušujočih 1300 gledalcev.

Že ob otvoritvi oktobra lani je bilo jasno, da bi stadion v prihodnje potreboval nadgradnjo, s katero bi ta športni objekt na evropski klubski ravni ustrezal tudi za pomembnejše tekme od predkrogov evropskih klubskih pokalov. Dograditev je predvidena na zahodni tribuni, kjer je zdaj montažna konstrukcija.

Španski arhitekt Alberto Domingo je predlagal, da bi zgradili zahodno tribuno in jo navezali na južni del stadiona, kjer bi prav tako uredili pokrita sedišča za gledalce. Stadion bi zaprli in na nove tribune namestili sodobno strešno konstrukcijo iz lahkih materialov, ki predvsem ne bi delovali preveč masivno.

Koprski župan ne dvomi v uspeh še ene naložbe v koprsko športno infrastrukturo. Meni, da bi Bonifika v prihodnje lahko prevzela vlogo središča slovenskega športnega dogajanja. S posodobljenim objektom si v Kopru obetajo, da bi v prihodnje vsaj enakovredno (s Stožicami in z Ljudskim vrtom) konkurirali za organizacijo reprezentančnih kvalifikacijskih tekem.

NATAŠA HLAJ


Najbolj brano