Kampiranje na črno je lahko nevarno

Mali rtič v zalivu sv. Jerneja je v koprski občini očitno najbolj priljubljeno mesto za tiste, ki radi kampirajo, vendar za to ne želijo seči v žep. Konec tedna so občinski redarji in policisti ob nadzoru kampiranja na črno tam izsledili največ kršiteljev.

Turisti, ki radi kampirajo, iščejo tudi kraje, kjer bi  lahko bivali  brezplačno
Turisti, ki radi kampirajo, iščejo tudi kraje, kjer bi lahko bivali brezplačno 

KOPER> Koprski občinski redarji in policisti Policijske postaje Koper so v petek v zgodnjih jutranjih urah na območju Žusterne, Ankarana, Valdoltre, Lazareta in Malega rtiča izvajali poostren nadzor nad nepravilnim kampiranjem. Torej nad kampiranjem na javnih mestih, ki temu niso izrecno namenjena, oziroma kampiranjem na zasebni posesti brez soglasja lastnika ali posestnika. Največ kršitev so zaznali prav na območju Malega rtiča v zalivu sv. Jerneja, ki leži med kopališčem ministrstva za notranje zadeve in nekdanjim mednarodnim mejnim prehodom Lazaret. Mali rtič je zelo priljubljena lokacija tako za kopalce kot tudi za tiste, ki kampirajo na črno.

V skupni akciji jo je pet kršiteljev zakona o varstvu javnega reda in miru odneslo zgolj z ustnim opozorilom, trem pa so izdali tudi plačilni nalog v višini 83 evrov.

Vseh osem krišteljev so skupaj z njihovimi šotori, kamperji in drugimi bivalnimi vozili napotili na za to urejene prostore.

Kot so povedali v koprskem občinskem redarstvu, bodo omenjena območja nadzorovali med vso turistično sezono. Menijo namreč, da so tovrstni skupni nadzori potrebni, predvsem pa učinkoviti. Obiskovalce, turiste in druge je treba namreč ozavestiti, da je kampiranje in prenočevanje na mestih, ki za to niso namenjena, prepovedano. V nekaterih primerih je lahko tudi nevarno. NK


Najbolj brano