Javna dražba nepremičnin v Piranu: sedem parcel v Slamih za 76.150 evrov

Piranska občina na javni dražbi prodaja nekaj svojih nepremičnin. Med enajstimi parcelami jih je kar sedem v zaselku Slami pod Kortami. Dve sta v Portorožu in obkroženi s ponudniki turističnih namestitev. Prijave bodo sprejemali do petka 19. oktobra, naslednji dan bo v prostorih občinske palače dražba.

Občina prodaja tudi sedem parcel, ki jih ima v naselju Slami. Gre 
za domala najbolj znan črnograditeljski zaselek v Istri, ki so ga 
zaradi nedovoljenih gradenj tudi izbrisali iz registra kulturne 
dediščine. Foto: Doremo/Wikipedia
Občina prodaja tudi sedem parcel, ki jih ima v naselju Slami. Gre za domala najbolj znan črnograditeljski zaselek v Istri, ki so ga zaradi nedovoljenih gradenj tudi izbrisali iz registra kulturne dediščine. Foto: Doremo/Wikipedia

PIRAN > Ena od parcel, ki jih občina prodaja, meri 228 kvadratnih metrov in se nahaja tik nad krožiščem pri Tomiju. Zanjo pričakuje najmanj 47.230 evrov. Gre za skupno stavbno zemljišče na naslovu Koprska 15 in 17, kjer so tudi zasebne turistične namestitve Portobello.

Druga zanimiva parcela je prav tako v Portorožu, pri Belokriški ulici 20, označena je kot stavbno zemljišče in namenjena stanovanjski gradnji. Občina pričakuje vsaj 68.080 evrov. Zemljišče je obkroženo s ponudniki turističnih namestitev.

Občina prodaja tudi sedem parcel, ki jih ima v naselju Slami. Gre za domala najbolj znan črnograditeljski zaselek v Istri, ki so ga zaradi nedovoljenih gradenj tudi izbrisali iz registra kulturne dediščine. Občina prodaja sama stavbna zemljišča, v celoti velika 1372 kvadratnih metrov, zanje pa skupno želi vsaj 76.150 evrov.

K vsem cenam je treba prišteti še 22-odstotni davek na dodano vrednost. Omenimo še Lucijo: naprodaj je parcela, velika 83 kvadratnih metrov in z izhodiščno ceno 9130 evrov, ob kateri so stanovanjske hiše.


Najbolj brano