FOTO: Tudi danes poplavlja, v Piranu morje do baraže, Tartinijev trg suh

Tudi danes se je v Izoli in Piranu zjutraj oglasil opozorilni alarm, ki je napovedoval vnovično poplavljanje morja in pozval krajane, naj umaknejo vozila z izpostavljenih mest. Gasilci in civilna zaščita so tudi danes postavili protipoplavne baraže in delili protipoplavne vreče.

Tartinijev trg je danes ostal suh. Foto: Sonja Ribolica
Tartinijev trg je danes ostal suh. Foto: Sonja Ribolica

IZOLA, PIRAN > Morje se je danes zjutraj spet spogledovalo s Tartinijevim trgom, a ta je tokrat - za razliko od včeraj - ostal suh. Na robu trga, ob cesti, ki vodi na Punto, so spet postavili protopoplavno baražo in ta je zadržala morje, ki se je prelilo čez rob obale. Se pa je morje pred kako uro že začelo nižati.

Da je Tartinijev trg tokrat suh, pa je več vzrokov. Današnja plima je šibkejša, tudi piha ne. Poleg tega so delavci Okolja ponoči v jašek meteornih vod vstavili poseben balon, ki je zaprl dotok morske vode na Tartinijev trg oziroma v meteorne vode. Zjutraj pa so gasilci začeli črpati meteorne vode, ki so se ponoči nabrale pod Tartinijevim trgom. Tega včeraj niso mogli narediti, ker so bili napovedani nalivi, to dvoje pa ne gre skupaj. V tem primeru bi meteorne vode zalile trg.

Razmere na Punti so danes boljše kot včeraj, saj ne piha, se je pa morje prelilo čez rob obale ob Cankarjevem nabrežju. Poleg tega so danes zjutraj tudi zaprli promet do Tartinijevega trga.


Najbolj brano