Doslej odstranili 30.000 litrov zaoljenih vod

V Hotelu Delfin nadaljujejo z aktivnostmi sanacije onesnaženja območja po izlivu kurilnega olja iz hotelskega rezervoarja na območju marine Izola. Od začetka sanacije je, kot sporočajo iz Hotela Delfin, pooblaščeno podjetje za odvoz oljnih odpadkov odstranilo 30.000 litrov zaoljenih vod.

V Hotelu Delfin nadaljujejo z aktivnostmi sanacije onesnaženja 
območja po izlivu kurilnega olja iz hotelskega rezervoarja na 
območju marine Izola. Foto: Tomaž Primožič/FPA
V Hotelu Delfin nadaljujejo z aktivnostmi sanacije onesnaženja območja po izlivu kurilnega olja iz hotelskega rezervoarja na območju marine Izola. Foto: Tomaž Primožič/FPA

IZOLA > “Oljna plast v vrtinah se s črpanjem postopoma tanjša, zato se zmanjšujejo tudi količine kurilnega olja, ki jih uspemo načrpati. Črpanje bomo izvajali še naprej, vse dokler bo to mogoče,” so sporočili iz Hotela Delfin. Po obilnem deževju 28. avgusta so opravili podroben pregled kanalizacijskih cevovodov, vendar prisotnosti kurilnega olja niso ugotovili. S poostrenim nadzorom nad cevovodi bodo, kot zagotavljajo, nadaljevali tudi v bodoče. “Z namenom čimprejšnje in čimbolj učinkovite sanacije želimo v marini postaviti lovilec olja, za kar imamo že pripravljen projekt,” so še sporočili iz Hotela Delfin.


Najbolj brano