Ankaransko podjetje pripravilo najboljšo idejno rešitev za nov koprski zdravstveni dom

Na razpisu za idejne rešitve za novogradnjo Zdravstvenega centra Koper je ocenjevalna komisija med šestimi prijavljenimi izbrala predlog, ki so ga pripravili sodelavci ankaranskega podjetja A. Mlinar, d. o. o..

Nov koprski zdravstveni dom po zasnovi podjetja A. Mlinar, d. o. o. 
iz Ankarana Foto: Vir: MOK
Nov koprski zdravstveni dom po zasnovi podjetja A. Mlinar, d. o. o. iz Ankarana Foto: Vir: MOK

KOPER > Mestna občina Koper bo prihodnjo sredo, 27. septembra, ob 18. uri v Pokrajinskem muzeju Koper odprla razstavo, na kateri bodo sodelavci podjetja A. Mlinar, d. o. o. podrobneje predstavili svoj elaborat. Razstava, na kateri bodo predstavljene tudi preostale rešitve, bo na ogled do 11. oktobra.

Mestna občina Koper namerava z izgradnjo Zdravstvenega centra Koper na območju Urbanega središča Barka za občanke in občane na enem mestu zagotoviti celovito zdravstveno oskrbo. Julija se je tako zaključil javni natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve in izdelovalca projektne dokumentacije.

Na javni natečaj je, kot so sporočili s koprske občine, prispelo šest prijav, ocenjevalna komisija pa je na prvo mesto uvrstila elaborat Arturja Mlinarja in Simona Buriča iz ankaranskega podjetja A. Mlinar, d. o. o., ki bo prejelo nagrado v višini 10.000 evrov. Na drugo mesto se je uvrstil natečajni elaborat, ki ga je izdelal Ravnikar Potokar arhitekturni biro, d. o. o. iz Ljubljane, za svoj elaborat bo prejel nagrado 7000 evrov, 5000 evrov pa bo za tretje mesto dobilo podjetje Prima, d. o. o. iz Ljubljane. Med nenagrajene prijavljene elaborate bo občina porazdelila odškodninski sklad v vrednosti 4000 evrov, so še dodali na Občini.


Najbolj brano