Župan bi bivše prostore občinske uprave prodal že jeseni

Prostore, iz katerih se je izselila občinska uprava, hoče občina prodati. Domačini prosijo, naj počaka, v njih bi delovala društva, dokler ne dobijo kulturnega doma. Župan vztraja pri prodaji, do takrat pa bi jih lahko oddali KS.

Prostore, kjer je bila občinska uprava, bi uporabljala društva, župan pa napoveduje prodajo Foto: Alenka Ožbot
Prostore, kjer je bila občinska uprava, bi uporabljala društva, župan pa napoveduje prodajo Foto: Alenka Ožbot

MIREN> Kot je znano, v Mirnu že leta čakajo na nov kulturni dom, v katerem bi prostore imela tudi društva. Dva domača zbora, društvo žena in društvo upokojencev delujejo v dotrajani stavbi ob propadajočem kulturnem domu, ki je, kot pravi predsednik zbora Anton Klančič in svetnik Stanko Mužina, zelo zasedena. Opozarja, da jo bodo s starim kulturnim domom lahko že letos porušili, saj bodo gradili novega. Mladina in Kulturno društvo Stanko Vuk primernih prostorov sploh nimata.

Zbor krajanov: Prostore za društva

Na zboru občanov KS Miren so pred kratkim sklenili, da se prostore, v katerih je do poletja delala občinska uprava, “nameni za delovanje društev in potrebe mladih, dokler ne bodo zgrajeni primerni prostori”. Občinski odbor za kulturo, šolstvo, šport in tehnično kulturo je pobudo podprl.

Župan: Že jeseni bi jih radi prodali

Župan Zlatko Martin Marušič pa razlaga, da jih bo občina že letos skušala prodati. “Kje pa naj bi dobili denar za nov kulturni dom?” sprašuje. In pravi, da bosta društvo žena in društvo upokojencev kmalu lahko uporabljali občinske prostore v stanovanjsko-poslovnem kompleksu pri pošti, zborom pa so ponudili kletne prostore v novi občinski stavbi.

“Ti so majhni in imajo slabo akustiko,” poudarja Mužina. Zbor Anton Klančič je konec lanskega leta skupaj z zborom Chorus '97, kulturnim društvom Stanko Vuk in društvom žena Miren-Orehovlje, ki ima tudi pevski zbor, na občino naslovil pobudo, da bi lahko začasno uporabljali prostore v “stari” občinski stavbi. Upajo, da bo o tem odločal občinski svet.

“Prošnja lahko gre na občinski svet, ampak ta je že sklenil, da se prostori prodajo, to imamo v občinskih razvojnih programih. Če bo interes, bo lahko jeseni licitacija,” vztraja župan. Dopušča pa možnost, da bi jih do prodaje dodelili v najem KS.

AO


Najbolj brano