Zmagali z zgodbo povezovanja
Na nedavnem 72. Gostinsko-turističnem zboru na Brdu pri Kranju, ki je povezal zaposlene v gostinstvu in turizmu, dijake, študente ter strokovnjake iz panoge, so se v tekmovalnem delu, ki je sestavljeno iz več kategorij, odlično odrezali tudi dijaki Biotehniške šole Šempeter.
ŠEMPETER, BRDO PRI KRANJU • Dijakinja 2. letnika Nina Rekanje je osvojila zlato priznanje ter zlato medaljo v strežbi, Aljaž Brecelj iz 4. letnika je v turizmu osvojil zlato priznanje in bronasto medaljo, Ajda Fon in Manuela Mahorčič iz tretjega letnika srednje šole pa sta v paru prejeli zlato priznanje v kuharstvu. Z odličnimi rezultati v vseh treh kategorijah so v skupnem seštevku zbrali največ točk in osvojili prehodni pokal.
Kot je pojasnil mentor Erik Petejan, so predstavitev gradili na sporočilu Evropske prestolnice kulture Nova Gorica-Gorica 2025 in skozi glavne sestavine zmagovalne jedi povezali Kras, Vipavsko dolino, Goriška brda in Furlanijo, s stičiščem v Novi Gorici. Ker je bilo tekmovanje na martinovo, so v zgodbo vključili tudi pečena račja prsa. “Tudi omizje je bilo pripravljeno tako, da je predstavljalo reko Sočo, ki povezuje Slovenijo in Italijo, del omizja pa je bila tudi maketa Trga Evrope kot simbola EPK 2025, ki so jo izdelali sami dijaki.” •