Zaključna Moto točka

8. avgusta so v kraju Boka pri Bovcu izvedli četrto in letos zadnjo preventivno prireditev Moto točka, ki jo je v času turistične sezone za voznike enoslednih motornih vozil organizirala Policijska uprava Nova Gorica v sodelovanju z moto klubom OK Riders.

 Foto: Pu Nova Gorica
Foto: Pu Nova Gorica

BOVEC> Na tako imenovani Soški cesti in Keltiki je med poletno turistično sezono veliko domačih in tujih voznikov enoslednih vozil. Datumi izvedbe preventivnih aktivnosti na moto točkah niso bili naključni, ob nedeljah namreč na navedenih cestah vozi največje število vozil, še posebej veliko pa je v teh dneh voznikov enoslednih motornih vozil. Prejšnje preventivne prireditve so pripravili v Desklah, Kobaridu ter v Spodnji Idriji, kjer so bile zelo dobro sprejete.

Na moto točki na Bovškem se je včeraj ustavilo skupno približno 250 domačih in tujih motoristov, policisti pa so njih in številne druge obiskovalce seznanjali s postopki policije v cestnem prometu in jim delili preventivno gradivo.

Največ je bilo domačih voznikov, ki so bili o poteku prireditev zaradi dobre medijske podprtosti tudi najbolje obveščeni. Med tujci so izstopali italijanski vozniki. Med ostalimi tujci so bili najpogosteje vozniki iz Nemčije, Avstrije in Švice (ki so bili še posebej številčni na moto točki v Desklah), ustavili pa so se tudi posamezniki iz Španije, Francije in s Švedske. Tuji turisti so bili še posebej presenečeni nad sodelovanjem policije in motoristov ter nad izvedbo nasploh, saj po izjavah takšnih preventivnih oblik v tujini ne poznajo.

S tovrstnimi preventivnimi aktivnostmi za večjo varnost voznikov enoslednih vozil v času turistične sezone bodo policisti PU Nova Gorica, glede na letošnje pozitivne izkušnje in zelo uspešno sodelovanje z moto klubom OK Riders, nadaljevali tudi prihodnje leto, ko nameravajo vsebine še nadgraditi. Da so bile Moto točke uspešne, potrjuje tudi dejstvo, da v tem času na območju PU Nova Gorica niso bile zabeležene hujše prometne nesreče voznikov enoslednih motornih vozil.

NR


Najbolj brano