Z nakupom vrhunskega vina do vrhunske posteljice za dojenčke

V šempetrski bolnišnici so začeli dobrodelni projekt zbiranja denarja za nakup grelno-reanimacijske posteljice in opreme, ki jo potrebujejo za oskrbo novorojenčkov. Denar za bolnišnico zbirajo tudi z dražbo vin vipavskih, kraških in briških vinarjev.

Predstojnik pediatrične službe Gregor Nemec: cilj je čim bolj 
kakovostna oskrba.  Za to pa je treba tudi vlagati.
Predstojnik pediatrične službe Gregor Nemec: cilj je čim bolj kakovostna oskrba. Za to pa je treba tudi vlagati.  

ŠEMPETER > Kot pojasnjuje predstojnik pediatrične službe Gregor Nemec, je grelna posteljica nepogrešljiva naprava pri oživljanju, opazovanju in oskrbi kritično bolnega novorojenčka od poroda do stabilizacije stanja, pri prevozu novorojenčka v terciarni center pa do prihoda transportne ekipe. “Posteljica zagotavlja termonevtralno okolje za novorojenčka, omogoča beleženje življenjsko pomembnih funkcij, ima vgrajen modul za varno neinvazivno predihavanje dojenčka v dihalni stiski, aspirator za zagotavljanje prehodnosti dihalnih poti, infuzijsko črpalko in perfuzor za varno dovajanje tekočin in zdravil, narejena je za enostavno uporabo, dostopna s treh strani in zagotavlja avtonomno delovanje, kadar je potreben prevoz znotraj bolnišnice,” je številne funkcije posteljice pojasnil Nemec.

Donacije zbira Fundacija Vrabček upanja na bančni račun IBAN SI56 0475 0000 1565 243 NOVA KBM d.d., namen DONACIJA ZA BOLNICO NOVA GORICA, prispevati je mogoče tudi prek SMS sporočil na 1919 s ključno besedo BOLNICA5 ali BOLNICA10. V sodelovanju z 31 vinarji iz Vipavske doline, Goriških brd in Krasa, ki ponujajo 43 vin, pa do 31. decembra poteka tudi spletna dobrodelna dražba izbranih vin. Podpornik akcije je Ivan Peršolja, podpredsednik Sommelier Slovenije, sodelovati je mogoče na spletni strani https://doniraj.vrabcekupanja.si/drazba.


Najbolj brano