V Novi Gorici pričenjajo z gradnjo Poslovnega centra Gonzaga

V Novi Gorici do oktobra prihodnje leto predvidevajo izgradnjo novega poslovno stanovanjskega centra. Poslovno stanovanjski center, ki ga je danes pričela graditi družba Gonzaga, bo zasedal 2900 kvadratnih metrov uporabne površine in nudil štiri etaže poslovnih prostorov ter dve etaži stanovanj, od katerih je večji del namenjen trgu.

Nova Gorica> V družbi Gonzaga se navadno ukvarjajo s proizvodnjo, trženjem in opremljanjem objektov javnega značaj. Za gradnjo poslovnega centra so se odločili zato, ker niso uspeli dobiti primernih poslovnih prostorov za nov sedež družbe, pojasnjuje direktor družbe Iztok Bizjak.

Investitor navaja, da bo objekt poleg lokacije v središču mesta odlikoval tudi racionalen izkoristek prostora, energetska varčnost, dobra osvetljenost in izolativnost, veliko parkirnih mest in nizki stroški ogrevanja in hlajenja, za kar bodo zaslužni sistemi toplotnih črpalk.

Vrednost projekta je ocenjena na 5,5 milijonov evrov, katerih četrtina so lastna sredstva, ostalo pa bančni krediti. Finančna konstrukcija, ki jo zagotavlja banka Sparkasse, je po navedbah investitorja varna.

Bizjak je povedal, da banke trenutno takih projektov ne podpirajo, njihovega pa so, saj je Poslovni center Gonzaga tudi po mnenju bank eden najbolje pripravljenih projektov. Da je koncept dober, po mnenju Bizjaka, priča tudi dejstvo, da je preko polovica prostorov zasedenih že pred začetkom gradnje. Zato ga dejstvo, da bi imeli zaradi zaostrenih razmer v gospodarstvu težave pri prodaji prostorov, niti malo ne skrbi: “Mislim, da smo lahko pogumni. Če smo polovico prostorov že zasedli, jih bomo še drugo polovico.”

Družba Gonzaga je bila ustanovljena leta 1998 in Bizjak meni, da sodi med stabilna in varna podjetja. V minulem letu je namreč zabeležila 5,3 milijona evrov prometa, od katerega predstavlja izvoz 40 odstotkov. Največ izvažajo v Veliko Britanijo, Irsko, države Beneluksa, Nemčijo, Italijo, Izrael, države nekdanje Jugoslavije in zalivske države. Raven prometa med gospodarsko krizo, ki so jo kljub vsemu občutili tudi v Gonzagi, po besedah Bizjaka, ohranjajo s trdim delom, pametnimi odločitvami, vlaganjem v razvoj in iskanjem novih kupcev.

Trenutno je v družbi 45 zaposlenih.

STA


Najbolj brano