V Bovcu zahteva za ponovno štetje glasov za županske volitve

Lista za Posočje - Bovec je na občinsko volilno komisijo v Bovcu vložila zahtevo za ponovno štetje glasov županskih volitev. Njihov kandidat Kristjan Omerović je v prvem krogu dobil 31,7 odstotka glasov, sedanji župan Valter Mlekuž pa 50,7 odstotka. To pomeni le okrog 20 glasov razlike med zmago slednjega v prvem krogu in morebitnim drugim krogom.

Kristjan Omerović Foto: Osebni arhiv
Kristjan Omerović Foto: Osebni arhiv

BOVEC > "Zelo smo zadovoljni z volilnim rezultatom, vendar želimo biti prepričani glede na majhno razliko, ki bi lahko pomenila drugi krog volitev. Razlika, ki bi nas uvrstila v drugi krog, je le 0,65 odstotka oziroma okrog 20 glasov," je povedal županski kandidat Omerović.

Kot je dodal, bi pri 1557 glasovih lahko prišlo do napake. "Ob tem se lahko izkaže, da imamo morda tudi manj glasov in bi sedanji župan dobil več veljavnih glasov," je dejal, a ker je bil tako blizu drugega kroga, so se v štabu odločili, da zahtevajo ponovno štetje.

Tajnica občinske volilne komisije Občine Bovec Katarina Barbara Ostan Koren je potrdila, da je v ponedeljek prejela ugovor, ki ga je vložila Lista za Posočje - Bovec. O njem bo komisija odločila v zakonitem roku, je še povedala.

"Njihova odločitev me je kar malo presenetila, vendar s tem nimam nobenih težav. Občinska volilna komisija naj sedaj odloči, ali se gre v ponovno štetje. Jaz tega sicer ne bi naredil in bi častno priznal poraz. Vendar je to njihova pravica," pa je odločitev Omerovićevega štaba danes komentiral Mlekuž.

Lista za Posočje - Bovec je sicer v nedeljo dobila največ mandatov v občinskem svetu, volivci so ji namenili pet od skupaj 12 mandatov. Županova lista je dobila tri občinske svetnike.


Najbolj brano