Ustanovili Lokalni Odbor Gibanja Svoboda Šempeter - Vrtojba

Gibanje Svoboda ima po novem lokalni odbor tudi v občini Šempeter - Vrtojba. Ustanovili so ga včeraj, njena predsednica je Maja Pangos.

Gibanje Svoboda ima po novem lokalni odbor tudi v občini 
Šempeter - Vrtojba.  Ustanovnega zbora sta se udeležila tudi 
minister za obrambo Marjan Šarec in minister za notranje zadeve  
Boštjan Poklukar. Foto: Gibanje Svoboda
Gibanje Svoboda ima po novem lokalni odbor tudi v občini Šempeter - Vrtojba. Ustanovnega zbora sta se udeležila tudi minister za obrambo Marjan Šarec in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. Foto: Gibanje Svoboda

ŠEMPETER PRI GORICI > Člani Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Šempeter – Vrtojba so se sestali v dvorcu Coronini, ustanovnega zbora sta se udeležila tudi minister za obrambo Marjan Šarec in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

Po pozdravnem nagovoru predsednice lokalnega odbora Gibanja svoboda Šempeter – Vrtojba Maje Pangos in predstavitvi dosedanjega dela lokalnega iniciativnega odbora je vodja svetniške skupine Matej Čebron orisal težave, s katerimi se lokalni odbor sooča v občinskem svetu. Poklukar je poudaril pomen poštenja v politiki in odboru zaželel uspešno delo. Šarec pa je delil zanimive izkušnje iz časa svojega županovanja ter dela v lokalnem političnem okolju.

Sekretarka lokalnega odbora je Karmen Gerbec, člana izvršnega odbora sta postala Dušan Bremec in Dominik Soban. Po funkciji je član izvršnega odbora tudi vodja svetniške skupine Matej Čebron.

Lokalni odbor Gibanja Svoboda Šempeter – Vrtojba si bo prizadeval, da v občini ustanovijo krajevne in četrtne skupnosti, organiziral bo javno tribuno Energetska prihodnost občine, regije in Slovenije ter okroglo mizo Prihodnost turizma v občini. Pomagal bo reševati najbolj aktualna vprašanja, kar sta gotovo umik zbirnega centra mešanih komunalnih odpadkov na drugo lokacijo in umik ali zaprtje asfaltne baze v Vrtojbi. O tej temi bodo v soboto govorili tudi z ministrom za naravne vire in okolje Urošem Brežanom.

Ob koncu zbora je predsednica lokalnega odbora Maja Pangos navzoče povabila na Mednarodni shod za zaprtje asfaltne baze v Vrtojbi, ki bo 3. junija.


Najbolj brano