Turistični načrti v občini Miren-Kostanjevica

Občina Miren-Kostanjevica si je začrtala nekaj zanimivih turističnih projektov. V Temnici načrtujejo nizkocenovni hotel, v Opatjem selu Hišo opajske tradicije, v Selah na Krasu pa kamp. Turistično ponudbo naj bi kmalu povezovala lokalna turistična organizacija.

V pritličju obnovljene stavbe v Temnici se že veliko dogaja in pripravljajo tudi razstave,  v zgornjih prostorih pa  načrtujejo še prenočišča.
V pritličju obnovljene stavbe v Temnici se že veliko dogaja in pripravljajo tudi razstave, v zgornjih prostorih pa načrtujejo še prenočišča.  

MIREN-KOSTANJEVICA > Občina je kljub številnim naravnim in kulturnim danostim turistično še nerazvita. V želji, da bi turizem premaknili z mrtve točke, so pred nekaj leti sprejeli občinsko strategijo razvoja turizma, ki med drugim predvideva ustanovitev lokalne turistične organizacije. Občinski svet bo v kratkem obravnaval odlok o ustanovitvi zavoda za turizem LTO Park Cerje. Župan Zlatko Martin Marušič upa, da bo zaživel še letos. “Povezal bi vsa področja turizma ter zasebni in javni sektor, ponudnike pa bi spodbujal za skupno nastopanje in promocijo,” poudarja. Sedež LTO bo v obmejnem objektu v Mirnu, ki ga je občina pred leti brezplačno dobila od države. Obnovljeno stavbo nameravajo letos opremiti.ALENKA OŽBOT

Podrobneje o tem pišemo v torkovi tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano