Tudi danes bo še pustno norčavo

Praznovanjem na pustni torek, denimo v Novi Gorici, Ajdovščini in Cerknem, se bo danes pridružilo še nekaj pustovanj, ki so jih premaknili z deževne sobote, tudi kobariško in tolminsko.

V Novi Gorici je za mladež pustovanje na Bevkovem trgu.
V Novi Gorici je za mladež pustovanje na Bevkovem trgu.  

GORIŠKA > Danes se bodo tudi po severnem Primorskem vrstila pustovanja. Tradicionalna Laufarija v Cerknem se bo na Glavnem trgu začela ob 12. uri z odkopom bota u Cigunc, tri ure kasneje pa bo sledila še obsodba in eksekucija Pusta. Pustovali bodo tudi v Tolminu. 5. Grofova povorka, ki bi morala biti v soboto, se bo začela ob 15. uri, ko bo krenila s Pregljevega trga na Tminski plac. Pustnih skupin bo manj, kot jih je bilo načrtovanih, “a se bomo potrudili, da bo pust vseeno radoživ in poln zabave,” pravijo organizatorji. Ob 16.30 bo na terasi kavarne Grajski vrt s sobote prestavljeno otroško pustovanje, na reviji pustnih mask bodo izbrali najboljši kostum in najboljši pustni nastop. S sobote so premaknili tudi Kobariški pust, ki se bo na glavnem trgu začel danes ob 15. uri.

Na pustni torek se mlajši tradicionalno zabavajo tudi na pustovanju v Novi Gorici. Mladinski center v sodelovanju z mestno občino občino in KS Goriški pust organizira na Bevkovem trgu. Med 10. in 12. uro bo animacija z ekipo Fuldoro: Klovnesa Pesa in pomočnica Lubenica, ob 16. uri bodo pustne karaoke, pol ure kasneje pa razsaja Dejan Dogaja. Najboljše maske bodo nagrajene, če bo popoldne dež, jih bo pod svoje okrilje sprejela Mostovna. Pustne nastope bodo imeli tudi v Glasbeni šoli Nova Gorica. Ob 16. uri v dvorani podružnice v Šempetru, ob 17. uri pa v koncertni dvorani na matični šoli v Novi Gorici.

Zimo bodo danes Ajdovci preganjali med 16. in 18. uro na Lavričevem trgu (v primeru slabega vremena v športni dvorani na Policah). Za smeh in veselje bodo skrbeli animatorji iz Cirkokroga s smešnimi nastopi, cirkuškimi vragolijami, žongliranjem in igrami.


Najbolj brano