Tolminska občina se prihodnji dve leti ne bo zadolževala

Tolminska je zaradi razvejanega komunalnega in cestnega omrežja ter velikega števila razdrobljenih naselji in ustanov velik izziv za denarno omejen občinski proračun. Kljub temu bodo v dveletnem obdobju brez zadolževanja zmogli zagotoviti denar za izbrane prednostne naložbe.

Tudi zaradi angažiranja občine bo država za obnovo mostu nad reko  Koritnico v Baški grapi namenila 350.000 evrov. Foto: Neva Blazetič
Tudi zaradi angažiranja občine bo država za obnovo mostu nad reko Koritnico v Baški grapi namenila 350.000 evrov. Foto: Neva Blazetič

TOLMIN > V letošnjem letu načrtujejo 14,4 milijona evrov odhodkov, prihodnje leto pa 13,4 milijona. Letos bodo za investicijske odhodke namenili 45 odstotkov proračunske vsote.

Konec leta bo država odprla gradbišča na keltiki med Bačo pri Modreju in Želinom. Državni prostorski načrt za tolminsko obvoznico bo jeseni v javni obravnavi.

Več za podjetništvo

V postopku sprejemanja občinskega dokumenta je bil vložen samo en amandma. Svetnik Boris Velikonja (SDS) ni uspel s predlogom za zagotavljanje večje pomoči za gospodarstvo. Občinski svet je amandma zavrnil zaradi njegovega nedorečenega besedila in tudi zato, ker so v proračunu podvojili vsoto za subvencioniranje obrestne mere za podjetniška posojila. Letos znaša 30.000 evrov. Župan Uroš Brežan obljublja, da bodo v primeru večjega povpraševanja z rebalansom namenili podjetnikom dodaten denar.

NEVA BLAZETIČ

Podrobneje o tem pišemo v sredini tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano