Štriga figa, paštakrema in vipavska breskev na Evropski sladoledni cesti
Regijska razvojna agencija Rod iz Ajdovščine bo s partnerji iz 12 držav oblikovala Evropsko sladoledno cesto. Z njo želijo povezati sladoledne kulinarične obrti in promovirati lokalne okuse. Iz Vipavske doline bodo šli v svet sladoledi z okusi paštakreme, fige štrige ali vipavske breskve, zagotovo pa še kakšen, sodelujoči partnerji pa bodo skupaj ustvarili 65 novih okusov.
AJDOVŠČINA > Evropskim kulturnim potem se bo pod okriljem Evropske komisije tokrat prvič pridružila pot na temo živilsko predelovalne industrije. Na pobudo gospodarskih in interesnih združenj iz 12 držav se razvija prva Evropska sladoledna cesta, na njej pa bodo imeli posebno mesto sladoledarji iz Vipavske doline. A ne katerikoli. “Ta pot je zgodba obrtniških sladoledarjev iz 12 držav, ki jih bomo poskušali povezati z namenom krepitve turistične ponudbe. Ne gre za industrijo sladoleda, ampak za promocijo obrtniške tradicije sladoledarstva. V Sloveniji smo se odločili zastaviti zadevo malo širše, na ravni celotnega projekta pa bomo vključili okrog 300 obrtniških sladoledarjev,” je pojasnila Patricija Štor iz RRA Rod.
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.