Smučarski centri na Idrijskem in Cerkljanskem rekordno obiskani

Smučarski centri na Idrijskem in Cerkljanskem so v soboto dočakali enega večjih obiskov v tem tisočletju. Na Cerknem je pešačenje na center od daleč pod vstopno sedežnico Počivalo parkiranih avtomobilov nekoliko spominjalo na največji obisk smučarjev v 90. letih prejšnjega stoletja.

Na malem smučišču SKI Bor so ob smučarjih, sankačih in tekačih 
pod njim, ob učenju smučanja uživali številni otroci. Foto: Saša Dragoš
Na malem smučišču SKI Bor so ob smučarjih, sankačih in tekačih pod njim, ob učenju smučanja uživali številni otroci. Foto: Saša Dragoš

CERKNO, ČRNI VRH > Na smučarsko tekaškem centru Vojsko so na progah za klasični in prosti tek dočakali prve letošnje tečajnike. Tekaški progi za obe tehniki sta pozdravili tekače tudi na SC Cerkno in na Črnem Vrhu nad Idrijo. V vseh so urejena sankališča, a so v slednjih prevladovali smučarji in deskarji.

Slab kilometer pod vstopno sedežnico Počivalo parkirani avtomobili, so v soboto na SC Cerkno spominjali na najbolj obiskane čase centra. Rekord, ko so morali še v prejšnjem stoletju zapreti celo glavni cesti v Cerknem in na Hotavljah, sega čez 4000 smučarjev. V soboto so jih gostili preko 2000. “Čakanja na smučarskih napravah ni, nekaj gneče pa je na smučišču. Super je!” je zagotovila skupina mladih fantov iz Žiri.

Tudi nad pešačenjem na vstopni napravi ni bilo slišati pripomb. Niti cesta na Vojsko, kjer v nedeljo pripravljajo začetni tečaj teka na smučeh, ni povzročala preglavic. Običajno mravljišča na malem smučišču SKI Bor na Črnem Vrhu pa so smučarji že zdavnaj vzeli v zakup. Borov slogan “Abeceda zimskih radosti,” so ob domači šoli smučanja vzela resno še številna športna društva in v uk smučanja popeljala obilo otrok.


Najbolj brano